Den 41-åriga triathleten Jonas Colting är i full färd att simma från Stockholm till Göteborg. Varför? Han ska genom välgörenhetsprojektet ”Sverigesimmet” samla in pengar till organisationen WaterAid. Sammanlagt rör det sig om en sträcka på 60 mil som ska avverkas på sex veckor.

Jonas Coltings simtur tog sin början vid Stadshuskajen i Stockholm den 6 juli 2014. Om tidsplaneringen håller kommer han att vara framme vid slutdestinationen Operan i Göteborg den 15 augusti. Planen är att simma mellan 12 och 20 kilometer om dagen under sex veckors tid. Det beräknas ta mellan tre och fem timmar per dag.

Ingen annan har tidigare simmat den aktuella sträckan. I och med att Jonas utövat simning i 30 år och varit aktiv triathlet sedan år 1996 har han oddsen på sin sida för att klara av utmaningen. Bakom sig har Jonas Colting även en 25-årig karriär som konditionsidrottare på elitnivå, två VM- och två EM-medaljer i långdistanstriathlon samt två vinster i tävlingen Ultraman World Championships, som ofta klassas som världens hårdaste triathlon. Sträckan mellan Stockholm och Göteborg kommer förhoppningsvis att generera sammanlagt 600 000 kronor till Water Aid. Det handlar alltså om en krona per meter.

WaterAid är en organisation som arbetar för rent vatten och sanitet till behövande människor i utsatta länder. I Sverige arbetar WaterAid bland annat med olika insamlingar som ska ge tillgång till vatten och sanitet. Alla bidrag som Jonas får in genom Sverigesimmet kommer oavkortat att gå till WaterAids arbete. Följ denna länk för att läsa mer om WaterAids och hur de arbetar: http://www.wateraid.org/se/vart-arbete

Den som vill stödja Jonas Coltings insamling kan skänka pengar till Sverigesimmet. Man kan också simma med honom en bit på de olika etapperna. Varje etapps start och målgång samt de dagliga rutterna kan du läsa om på någon av Sverigesimmets officiella sidor. Det är också välkommet för företag att sponsra Jonas. Avloppsakuten som sysslar med vatten och avlopp kan tänkas vara en perfekt sponsor då vatten är en del av affärsidén samt är verksamma i den slutetappen Göteborg. Mer info på http://www.avloppsakuten.com/. Läs också mer om välgörenhetsprojektet, se bilder och följ Jonas simtur på http://sverigesimmet.se eller genom att gilla ”Sverigesimmet” på Facebook.