Varje år är det samma sak. Man sätter höga krav och näst intill ouppnåeliga mål på sig själv att få den perfekta kroppen inför varje sommar. Och för oss allra flesta är det ett hopplöst försök som slutar i besvikelse. Detta samtidigt som man bombarderas av perfekta kroppar i sexiga bikinis på var och varannan annonstavla på stan, på internet och i klädbutikerna.

Därför är det så uppfriskande att se den nya kampanjen från bikinimärket Swimsuitsforall. De kallar den "Beach Body. Not sorry." och den är baserad på att visa upp företagets kollektioner med helt oretuscherade bilder av kurviga och plus-size modeller. Kvinnor som fotas och visas upp stolta över sina riktiga kroppar, utan någon underliggande skam över celluliter, bristningar och andra saker som oftast retuscheras bort.

Nu hyllas kampanjen i de sociala medierna. De har i dagsläget nära 100 000 följare på instagram där fotografierna som läggs upp får ett överväldigande stöd i kommentarsfältet.

 

Be unapologetically you. No apologizing. No retouching. No rules. #BeachBodyNotSorry #NotSorry #Unretouched We teamed up with @DeniseBidot to let you know you can feel sexy on the beach by just being yourself.

A photo posted by @swimsuitsforall on Jun 23, 2015 at 9:10am PDT

 

- Att vara en del av kampanjen från Swimsuitsforall representerar konversationen vi har påbörjat och uppdraget vi vill fortsätta driva, vilket är 'det finns inget fel sätt att vara en kvinna", säger Denise Bidot, som är det senaste tillskottet av modeller i kampanjen.

Jag tycker det här är ett fantastiskt initiativ som bryter en av de mest skadliga trenderna inom reklam och mode. Och även om man inte riktigt kan få till strandkroppen genom hälsokost och hård träning så finns det faktiskt en hel del andra knep man kan göra för att ta sig en bra bit på vägen.